Сряда, 14 Септември 2016 03:00

ДПП „Странджа” открива Образователна програма „Природата на Странджа”

Оценете
(1 глас)

В деня преди откриването на Новата учебна 2016 – 2017 година с голямо удоволствие  предлагаме следната информация, получена от Дирекцията на Природен парк „Странджа”

Над  50 000  учебни  помагала  раздаде  ДПП „Странджа”  в целият  регион

Над 50 000 различни учебни помагала по Образователната програма „Природата на Странджа” подари в навечерието на новата учебна година на всички училища в бургаски регион Дирекцията на ПП „Странджа”. Само работните тетрадки за учениците от четвърти до осми клас са 30 хиляди. За подрастващите има също така малък туристически пътеводител на Парк „Странджа”, книжка със съвети за природосъобразно поведение, полеви дневници. В помощ на учителите по природни науки сме предоставили Наръчник на учителя за природата на Странджа, нейната геоложка история, особености, флора, фауна и всички необходими знания, които определят уникалността на най-голямата в страната защитена територия. Преподавателите ще разполагат също така с табла на животни и редки растения, които се срещат в нашата планина и определят нейната неповторима идентичност. В тяхна помощ сме предоставили стотици плакати и карти на защитената територия.

Парковата дирекция вярва, че подрастващите ще получат достатъчно интересни знания за ПП „Странджа” и това ще провокира интереса им да научат още и още за най-интересната и загадъчна планина в България.

 

До момента нито един от природните паркове в страната не е инициирал такава мащабна Образователна програма като тази, по която ще работят учениците от Бургаска област.

 

Прочетена 513 пъти Последно променена в Вторник, 28 Февруари 2017 10:12

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.