Вторник, 27 Септември 2016 11:30

Как сляпата Ванга прозря войната в Таджикистан?

Оценете
(2 гласа)

Народната артистка на Таджикистан Нукра Рахматова за предсказаното от Ванга

«А ведь еще в далеком 1978 году, когда мы ездили с концертом в Болгарию, то случайно попали на прием к Ванге, знаменитой слепой предсказательнице, которая взяв мою ладонь, точно описала будущие события в Таджикистане. Она сказала, что ту страну, откуда я приехала, ждут кровь и огонь, и что появится какой-то мужчина, который спасет народ от разрухи.”

Оказва се, че винаги, дори когато пътува и в далечни страни, човек носи със себе си не само настоящето и миналото, но и бъдещето си. Повечето хора са слепи за него, за тях, то е невидимо и в повечето случаи неразбрано.

Виждат го избрани: Ванга, Баба Сребра от Акбунар, Влайчо от Конево, Керка от Паничарево и др.  Информацията за техните видения е специфичен ресурс за създаване на уникални туристически продукти. Поместваме я в „Неразбрано” и се надяваме „неразбраното” да бъде много разумно използвано. Защото вече имаме паметници за нейното невежествено и вандалско използване. Такъв паметник на човешките глупост и алчност и нетърпение са грозните останки от скалата-телевизор, описана във „Видението”.

Виж: ВИДЕНИЕТО

   В „Россия для всех” народната артистка на Таджикистан разказва за своя творчески път, за славата, която идва при нея много рано. Нукра Рахматова става знаменита с песента  «Наргис». Трябва да се отбележи, че тя има много богат репертуар. Освен таджикски национални песни, тя прекрасно изпълнява песни на турски, афгански, руски, български, узбекски и на други езици. При това от различни жанрове, в това число и естрадни.  През годините на своя творчески път е изнасяла концерти не само в републиките от Съветския съюз, но и в Афганистан, Монголия, България, Сирия, Ирак, Япония, Испания, Великобритания, Франция, Португалия, Германия.  Всичко било много добре, но се осъществява предсказаното от Ванга: 

Съветския союз се разпада, републиките получават независимост, и в Таджикистан започва гражданска война. За такива артисти от народа като  Нукра Рахматова, това било два пъти по-страшно, защото освен нейната известност, тя била от   Бадахшан, свързана била с едната от противостоящите страни.

Случвало се е в квартирата се вмъкват въоръжени бойци с автомати. „Кои тук са памирци?” – питат мене, а аз уплашена бързам първо да скрия студентите – родственици и своите деца по-далече, в килера. А пред бандитите говоря спокойно, аз, моля, съм народна артистка, да,  от Памир, предлагам им даже чай, а коленете ми сами треперят. Тези си отиват, идват другите, памирците. Също с автомати: „Кажи, кой във вашия дом е от Куляба?” Аз отново момчетата успокоявам: „Моля ви момчета, бъдете разумни, не правете такива работи”, спомня си тя. Тя видимо много се вълнува, когато се споменава за войната в Таджикистан.

„А нали още в далечната 1978 година, когато ние пътувахме за концерта в България, там слуайно попаднахме на прием при Ванга, знаменитата сляпа предсказателка, която вземайки моята длан, точно описа бъдещете събития в Таджикистан. Тя каза, че тази страна, откъдето аз съм пристигала, я чакат кръв и огън, и че ще се появи някакъв мъж, който ще спаси народа от разруха. Разбира се всеки съветски човек, който е живял в тази епоха, не би повярвал на нейните думи. Само след години, когато Съюза се разпадна, републиките станаха независими, а у нас започна гражданската война, аз си спомних думите на Ванга  и започнах да ги анализирам. Кой би могъл да помисли, че нейното предсказание ще се сбъдне”, - разказва Рахматова.

 

Прочетена 743 пъти Последно променена в Вторник, 28 Февруари 2017 10:11

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.